Όσα ζήσαμε στο Papamarkou Street Party 2018
September 30, 2018
4+ λόγοι να μην χάσεις τα «Πορτρέτα Συμπρωτεύουσας» του Βασίλη Καρκατσέλη
October 27, 2018

Στην Παπαμάρκου θα φας, θα πιεις, θα κολλήσεις και θα επιστρέφεις

 

Παπαμάρκου σαν να λέμε, ένας δρόμος να ταράξει τους γευστικούς σου κάλυκες…

Τον χαρακτήρα μιας γειτονιάς τον καταλαβαίνεις (και) από τις γεύσεις της. Γευστικά η Παπαμάρκου είναι σε θέση να σου χαρίσει μοναδικές και ετερόκλητες γαστρονομικές εμπειρίες που αντανακλούν την ιδιοσυγκρασία της. Από παραδοσιακά πιάτα και συνταγές που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες στη νέα τους πατρίδα μέχρι vegan κουζίνα και γεύσεις που μπορούν να ξυπνήσουν αστικές μνήμες της παλιάς Θεσσαλονίκης σε ένα από τα πρώτα της bistro. Η Παπαμάρκου μπορεί να περηφανεύεται για δύο από τα μεγαλύτερα tasty talks of the town στη Θεσσαλονίκη. Θα γευθείτε, θα επιστρέφετε και δεν θα ξεκολλάτε από τις εικόνες, τα αρώματα, τις μουσικές, τα τραπέζια και τα πρόσωπα που στήνουν τον γαστρονομικό μπριόζικο χαρακτήρα αυτού του πλακόστρωτου.

Cafe Bazaar | Παπαμάρκου 34-36

Στην πιο cozy ατμόσφαιρα που μπορείς να ζητήσει και να λάβει ο πιο απαιτητικός εξερευνητής του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το Bazaar εδώ και δεκαετίες στήνει γύρω από τα τραπέζια του μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές και όχι μόνο εμπειρίες στη Θεσσαλονίκη. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα στο εσωτερικό του, με το χαρακτηριστικό πάτωμα, τα αναμνηστικά στους τοίχους, την έντονη παρουσία του ξύλου και τις ιδιαίτερες μουσικές του όπως ακριβώς την άνοιξη και το καλοκαίρι στον πεζόδρομο της Παπαμάρκου, στη σκιά που δημιουργεί το εντυπωσιακό δέντρο και το αμπέλι στο πλακόστρωτο.

Στο Bazaar οι ποιοτικές πρώτες ύλες, που επιλέγονται μία προς μία από τον Μπάμπη, την ψυχή του bistro, αποθεώνονται στην κουζίνα του δημιουργώντας πιάτα που μπλέκουν συνταγές από την κουζίνα των Εβραίων και την μακεδονίτικη κουζίνα φτάνοντας στο σήμερα και τη σύγχρονη γαστρονομική προσέγγιση της μοντέρνας Θεσσαλονίκης. Τουτέστιν, αφεθείτε σε μία μυρωδάτη σούπα καρότο, σε φρέσκες σαλάτες που μπλέκουν τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής, αναζητήστε το μοσχαράκι στη γάστρα με πουρέ ρεβυθιων ή το σπανάκι “Σουδανικο” με τζιντζερ και φέτα αλλά και ένα beef carpaccio. Θα συνοδέψεις τα πιάτα σου έχοντας να επιλέξεις ανάμεσα σε μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιϊες, βαρελίσιες, μερικές από τις καλύτερες ετικές κρασί και έναν από τους καλύτερους καφέδες της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

rOOTS | Παπαμάρκου, Μπαλάνου 4-6

Το rOOTS είναι αυστηρά vegan και χορτοφαγικό και απαράβατα το φιλικότερο urban στέκι για να ριζώσεις κυριολεκτικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έχουν γράψει για αυτό οι μεγαλύτεροι ταξιδιωτικοί οδηγοί αλλά το έπος του, το γράφουν εδώ και τέσσερα χρόνια τα πλάσματά του που επιστρέφουν ξανά και ξανά στην πολυχρωμία του για να πιάσουν τις εμπειρίες ακριβώς από εκεί που τις άφησαν την τελευταία φορά που περάσαν την πόρτα του. Με σύγχρονη αστική αισθητική και μητροπολιτική προσέγγιση με ό,τι καταπιάνεται η ομάδα του, το rOOTS σερβίρει τα πιο γευστικά και άπιαστου γαστρονομικού επιπέδου vegan πιάτα της πόλης.

Από το πρωί για εξαιρετικό καφέ -κάθε ποτήρι φτιάχνεται ξεχωριστά σαν να προορίζεται για φίλο- με δυνατότητα και vegan εκδοχής με γάλα καρύδας και σόγιας, αργότερα για early drinks με απίθανα κοκτέιλ -και άκρως ινσταγκραμικά- φρέσκους φυσικούς χυμούς και μερικά από τα πιο tasty talk of the town πιάτα στη Θεσσαλονίκη. Δοκιμάστε τον vegan γύρο και το απίστευτο rOOTS special burger για τα οποία μιλάει η πόλη, φαλάφελ  και κρητικό ντάκο από επτάσπορο ψωμί και χειροποίητο vegan ανθότυρο, τα γεμιστά Κανελόνια με ρικότα από τόφου αλλά και τα rainbow rolls γεμιστά φύλλα ρυζιού με λαχανικά και φυστικοβούτυρο. Στέκι κανονικό να μην ξεκολλάς από τις γεύσεις, τα αρώματα, τους ανθρώπους, τις μουσικές και τα πρόσωπα του rOOTS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *