Papamarkou Street Fest: Papamarkou Stories – timeline στην ιστορία της Παπαμάρκου
September 29, 2019

Papamarkou Street Fest: Έκθεση Figurine στο Spazio 12

Όσα ετοιμάζει ο Παναγιώτης Σηφάκης στο Spazio 12 για το Papamarkou Street Fest, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, επί της Αυγερινού 12

Η μέρα του designer Παναγιώτη Σηφάκη ξεκινάει πολύ νωρίς το πρωί, τις ώρες τις καλές, με καφέ στο πλακόστρωτο παρέα με τον Λάζαρο τον τσαγκάρη, τον πιο παλιό της γειτονιάς, εξιστορώντας διάφορες ιστορίες. Στις 10.30 θα πεταχτεί στον Μπάμπη, στο Bazaar, για ένα γρήγορο espresso αλά ιταλικά. Άλλωστε το ιδιαίτερο δέσιμό του με την Ιταλία, έχει καθορίσει πολλά από αυτά που συμβαίνουν σαν σε αθόρυβη σουπερνόβα εντός του Spazio12. Το studio του στην κρυφή, -από πάντα- δημιουργική, καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο μικρό στενό παράλληλα με τον πεζόδρομο της Παπαμάρκου.

 

Στο μέλλον, τον εαυτό του τον βλέπει ως μέρος ενός συνόλου. Πάντα σε αυτό το σημείο της πόλης, στην γειτονιά της Παπαμάρκου. “Η γειτονιά βοηθάει πολύ στις συνέργειες και στους πειραματισμούς. Έχουμε ξυλουργούς, παραδοσιακούς τσαγκάρηδες, κεραμικά, κοσμήματα και άλλα. Μου αρέσουν οι συνεργασίες. Όταν γνωρίζω κάποιον πάντα στο μυαλό μου είναι το πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε…”.

Για το Papamarkou Street Fest ο Παναγιώτης έχει ετοιμάσει: 

Έκθεση: Figurine | Spazio 12 Αυγερινού 12, από τις 18.00 – 23.30

Έκθεση φιγούρων – χαρακτήρων από τον designer Παναγιώτη Σηφάκη στον xώρο του το Spazio 12. Tο Spazio 12 βρίσκεται επί της Αυγερινού, μικρού στενού παράλληλα με τον πεζόδρομο της Παπαμάρκου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *