Street Food & Drinks από το cafe Bazaar στο PS Party 2018
September 24, 2018

Όσα θα συμβούν στο Papamarkou Street Party 2018

 

To Papamarkou Street Party επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά στον πεζόδρομο της οδού Παπαμάρκου στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 18.00 έως τις 23.00 με μουσική, street food, street lounge area, εργαστήρια, special offers, εκθέσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Είσοδος ελεύθερη.

Ο δρόμος

Οδός Παπαμάρκου, ένα εθιστικό κράμα παράδοσης, κουλτούρας και σύγχρονης αστικής δημιουργίας. Το «κρυφό» για πολλούς πλακόστρωτο, κέντρο – απόκεντρο στην σκιά της πλατείας Άθωνος και της Αριστοτέλους, συγκεντρώνει αβίαστα τα τελευταία χρόνια δημιουργικούς και ανήσυχους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης, που επιλέγουν να στήσουν τις επιχειρήσεις τους στα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια ανάμεσα σε παραδοσιακές επιχειρήσεις –τρίτης πλέον γενιάς – του δρόμου. Η Παπαμάρκου αποκτά νέο αέρα, με αρχιτέκτονες, φωτογράφους και designers να δραστηριοποιούνται πλάι στα παραδοσιακά καταστήματα καλαθοποιίας και δημιουργούς κοσμημάτων, vegan chefs και δημοσιογράφους δίπλα στο αυθεντικό μανάβικο της γειτονιάς και το διαχρονικό παπουτσάδικο, δημιουργώντας το πιο ιντριγκαδόρικο σκηνικό αντιθέσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Το party

Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον δρόμο, καταστηματάρχες, πολιτιστικά ιδρύματα, δημιουργοί, τεχνίτες και καλλιτέχνες ενώνονται και μοιράζονται την σύγχρονη χαρά της δημιουργίας και της εμπειρίας της γειτονιάς τους σε ένα πολλά υποσχόμενο open air βράδυ.

Το Papamarkou Street Party 2018 στο καθιερωμένο του πλέον ραντεβού του Σεπτεμβρίου, φέρνει μαζί του στο πλακόστρωτο της Παπαμάρκου dj sets, εκθέσεις, live painting, γεύσεις street food, ειδικές για το πάρτι προσφορές σε προϊόντα, diy workshops και μια πληθώρα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

 

Το πρόγραμμα 

Από τις 19.00 μέχρι τις 23.00 παραγωγοί του Radio Nowhere δίνουν το soundtrack του δρόμου. Το Café Bazaar επιμελείται γευστικά το πάρτι με απολαυστικές γεύσεις γνήσιου street food και την κορυφαία CHIOS BEER. To rOOTS φροντίζει για τις vegan και vegetarian επιλογές ενώ τα καταστήματα του δρόμου ανοίγουν τις πόρτες τους νύχτα και χαρίζουν μοναδικές προσφορές αποκλειστικά για το πάρτι με Special Offers σε κοσμήματα, αξεσουάρ, μικροαντικείμενα κα.

18.00 – 20.00 Δράσεις για παιδιά και μεγάλους με την ομάδα της «Σχεδίας στην πόλη», Παπαμάρκου 8.  «Ατελιέ ζωγραφικής», εργαστήρι ζωγραφικής  για παιδιά και «Do It Yoursef (DIY)!», εργαστήριο δημιουργικών κατασκευών για μεγάλους.

19.00 -21.00  «Photo – Shot your Style» στο Artonomous, Παπαμάρκου 45. Συνθέστε το τέλειο outfit από τις δημιουργίες του καταστήματος και φωτογραφηθείτε δωρεάν στην Παπαμάρκου.

19.00 – 21.00 Γνωριμία με συντελεστές του eshop Kirki μαζί με κουπόνια αγοράς έκπτωσης 15% για την πρώτη σας αγορά. (Παπαμάρκου 39-41).

19.00 – 20.00 Εργαστήριο χαρακτικής (σκάλισμα – εκτύπωση) στην Άθωνος aRT sPACE, Παπαμάρκου 25.

20:00 “Ταξιδεύοντας στη Σικελία με ιστορίες και μουσικές…” (ΑΦΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΚΟΡΝΤΡΕΟΝ), Παπαμάρκου 8.

20.30 Ο καλλιτέχνης BRAIK σε ένα καυτό Live Painting στον δρόμο, Παπαμάρκου 39.

 

Εκθέσεις  

Έκθεση 87 χαρακτικών για τις «Εκδόσεις ΚΑΠΑΝΙ», «Τα χαμένα χαρακτικά» του Βασίλη Καρκατσέλη στην Γκαλερί ΆΘΩΝΟΣ aRT sPACE.

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις βιτρίνες και τα ρολά των κλειστών καταστημάτων της Παπαμάρκου υπό τον τίτλο«Αναπαράσταση». Μία σειρά έργων στα οποία ο κάθε δημιουργός  φωτογραφίζει μία διαφορετική μορφή τέχνης. (Παπαμάρκου 17,18,20,23,26,27)

Έκθεση εικονογραφήσεων Papamarkou Heroes – version 2 από το Studio Hervik (Μητρ.Γενναδίου 1), εμπνευσμένες από τη μακραίωνη χειροτεχνική παράδοση της οδού Παπαμάρκου και των πέριξ, γεφυρώνοντας με πρωτότυπο τρόπο το σύγχρονο graphic design με τον κόσμο των μικροεπαγγελματιών.

Έκθεση έργων δημιουργικών γραφείων της Θεσσαλονίκης από το αρχείο της Parallaxi. H Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια των designers.

Έκθεση έργων της εικαστικού Έλλης Τρίμη στην ΥΔΡΙΑ (Ίδρυμα Πολιτισμού Τάσου Φάλκου Αρβανιτάκη & Τιτίκας Αρβανιτάκη) στον χώρο του ιδρύματος, Παπαμάρκου 28.

Έκθεση εικονογραφήσεων της Θεσσαλονικιάς artist Χριστίνας Παπανικολάου με έργα εμπνευσμένα από την μουσική, τις ταινίες, τα βιβλία και τα παραμύθια, τα ζώα και τη φύση (Παπαμάρκου 44).

 

H oπτική ταυτότητα

Η Παπαμάρκου δεν είναι ένας ομοιογενής πεζόδρομος. Διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικά επαγγέλματα, διαφορετικές διαδρομές, διαφορετικές εμπειρίες. Η ζωή τους έφερε να δουλεύουν σε αυτό το υπέροχο στενό του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Η οπτική ταυτότητα της εκδήλωσης αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό το ισχυρό ετερογενές κράμα ανθρώπων και πως αυτό, συνδυάζοντας δεξιότητες και μεράκι,  μπορεί να δημιουργήσει κάτι όμορφο. Μια σύνθεση σχηματισμένη από την ίδια φωτογραφία, εν είδει ματιάς, υπό διαφορετικές “οπτικές” γωνίες του ίδιου πλακόστρωτου της Παπαμάρκου. Οι χρωματικοί συνδυασμοί της σειράς των τριών αφισών λειτουργούν συμπληρωματικά, αντικατοπτρίζοντας και αυτοί με τη σειρά τους την ποικιλία των ανθρώπων του δρόμου.

Η οπτική ταυτότητα σχεδιάστηκε από το SLAB communication design and printing office | Παπαμάρκου 39-41.

 

***

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Οδός Παπαμάρκου

18.00 – 23.00

Είσοδος Ελεύθερη

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Facebook Event

Facebook

Instagram

Website

1 Comment

  1. […] To Slab, το πολυ-βραβευμένο communication design and printing office που δραστηριοποιείται στην Παπαμάρκου από το 2015, είναι υπεύθυνο για την δημιουργία της οπτικής ταυτότητας του επικείμενου Papamarkou Street Party. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *