Εγκαίνια για “Τα χαμένα χαρακτικά” του Βασίλη Καρκατσέλη στο PS Party 2018
September 24, 2018
Art Culture Project: Ο BRAIK σε ένα live painting φωτιά στο PS Party 2018
September 24, 2018

Έκθεση εικονογραφήσεων Papamarkou Heroes – version 2

 

To Studio Hervik συμμετέχει στο Papamarkou Street Party 2018 με μία έκθεση εικονογραφήσεων εμπνευσμένες από τη μακραίωνη χειροτεχνική παράδοση της οδού Παπαμάρκου και των πέριξ.

Καρεκλοποιοί, ψαθοπώλες, ξυλουργοί, τσαγκάρηδες και τορναδόροι διαμόρφωναν παλαιότερα τον ιδιαίτερο βιοτεχνικό χαρακτήρα της περιοχής. Ελάχιστα δείγματα και ίχνη αυτών των επαγγελμάτων έχουν επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας.

Μάστορες και τεχνίτες, άνθρωποι και μνήμες, συνήθειες αλλά και πρακτικές μιας διαφορετικής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας αποτελούν σημείο έμπνευσης για τη σειρά εικονογραφήσεων με τίτλο «Papamarkou Heroes – version 2», γεφυρώνοντας με πρωτότυπο τρόπο το σύγχρονο graphic design με τον κόσμο των μικροεπαγγελματιών.

Καταστήματα καλαθοπλεκτικής, ψάθινα χειροποίητα έπιπλα, όλες οι σειρές παραγωγής ή επιδιόρθωσης ενός ενδύματος ή ενός παπουτσιού, συνιστούν για εμάς τον δημιουργικό και ζωντανό σύνδεσμο με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτής της ιστορικής γειτονιάς της Θεσσαλονίκης.  

 

For more info:

STUDIO HERVIK

Integrated Design Services

Mitropolitou Gennadiou 1, 54623

Thessaloniki

EMAIL info@studiohervik.gr

TEL 2310 235 095

 

1 Comment

  1. […] Έκθεση εικονογραφήσεων Papamarkou Heroes – version 2 από το Studio Hervik (Μητρ.Γενναδίου 1), εμπνευσμένες από τη μακραίωνη χειροτεχνική παράδοση της οδού Παπαμάρκου και των πέριξ, γεφυρώνοντας με πρωτότυπο τρόπο το σύγχρονο graphic design με τον κόσμο των μικροεπαγγελματιών. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *