Ξέρεις τι μπορεί να κάνει η Παπαμάρκου στο σπίτι σου;
October 27, 2018
Δυνατά εγκαίνια σήμερα στην Παπαμάρκου
November 28, 2018

Και ναι, η Παπαμάρκου έχει τη δική της γραμματοσειρά

 

Papamarkou Typeface / Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική του πεζόδρομου Παπαμάρκου

Papamarkou Typeface / Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική του πεζόδρομου Παπαμάρκου, έτοιμη προς χρήση. Δείτε πώς δημιουργήθηκε και πού μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν. Γίνετε μέρος του δρόμου και κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του.

Papamarkou Typeface / Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική του πεζόδρομου Παπαμάρκου δημιουργήθηκε από το SLAB, που εδρεύει στον πεζόδρομο, με την πολύτιμη βοήθεια του Γιώργου Τριανταφυλλάκου

Όλα τα κτίρια της οδού, σχεδιάστηκαν από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Ερνέστο Εμπράρ μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1917 στη Θεσσαλονίκη. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια γειτονιά μικρών επιχειρήσεων στο κέντρο της πόλης  γι’ αυτό και κάθε κτίριο αποτελείται από δύο μικρούς χώρους. Ο ένας, στο επίπεδο του εδάφους, ο οποίος λειτουργούσε ως χώρος πώλησης υπηρεσιών ή αγαθών και ο δεύτερος στον πρώτο όροφο ως εργαστήριο ή χώρος ξεκούρασης.

Η Papamarkou Typeface αντλεί την έμπνευση της από αυτές τις φόρμες και ιδίως από τα καμαρωτά παράθυρα του άνω μέρους του κτίσματος.

Μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένη την εργασία ΕΔΩ.

Κατεβάστε και χρησιμοποιήστε δωρεάν την Papamarkou Typeface:  

http://slab.services/papamarkoutypeface/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *