Οι ναοί των στιλάτων αποφάσεων είναι 4 και θα τους βρεις εδώ
October 27, 2018
Ξέρεις τι μπορεί να κάνει η Παπαμάρκου στο σπίτι σου;
October 27, 2018

the G list: δύο σημεία για τα πιο cool δώρα της πόλης είναι εδώ

The G(ift) list: Στον κορεσμό της αγοράς, όσο διαφορετικότερο τόσο το καλύτερο. Για τους σκοπούς σου, στην Παπαμάρκου θα βρεις δύο από τα καλύτερα σημεία της Θεσσαλονίκης. 

 

Άθωνος Art Space | γιατί ποιος δεν θα ήθελε να πίνει τον καφέ του στην κούπα του Che και να φοράει έργα τέχνης;

Στην γκαλερί του Βασίλη Καρκατσέλη, μίας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ενεργές καλλιτεχνικές φιγούρες στη Θεσσαλονίκη, κρύβονται οι πιο ενδιαφέρουσες επιλογές δώρων για φιλότεχνους και μη. Ο χώρος αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και φιλοξενεί έργα τέχνης Ελλήνων δημιουργών με τη μόνη -επική- διαφορά από το σύνηθες: τυπωμένα σε χρηστικά αντικείμενα. Κάπως έτσι ο Κάφκα έχει την δική του κούπα στη Θεσσαλονίκη παρέα με την Φρίντα Κάλο και πάει λέγοντας.

Εξίσου εντυπωσιακό το γεγονός πως ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει το αυθεντικό έργο στην πρωτότυπη εκδοχή του και ακριβώς δίπλα του να βρίσκεται τυπωμένο -σε εξαιρετική ποιότητα- επάνω σε κούπες, πιάτα,  t shirts, τσάντες κλπ. Αξίζει να σημειωθεί φυσικά πως μιλάμε για μη βιομηχανοποιημένα, μοναδικά κυριολεκτικά αντικείμενα με μικρό τιράζ κυκλοφορίας και παρά αυτού οι τιμές είναι πολύ χαμηλές.

Βρείτε τα όλα στην Παπαμάρκου 25 και στο facebook.

 

 

 

 

 

 

Kirki | γιατί κανείς δεν σκέφτηκε μέχρι σήμερα πόσο απογειωτικό δώρο είναι ένα χειροποίητο εικονογραφημένο σημειωματάριο ή μία handmade ταυτότητα για το κατοικίδιο του αγαπημένου σου πλάσματος

Η Kirki, επιχειρεί πέρα από τα κοσμήματα, να προσεγγίσει την δημιουργική διαδικασία και σε άλλες τις εκφάνσεις. Έτσι, επεκτείνεται στην παραγωγή ξεχωριστών καρτ ποστάλ και σημειωματάριων, στα οποία παρουσιάζεται μια σειρά από θεματικές εικονογραφήσεις. Όλα τα σχέδια ζωγραφίζονται στο χέρι με χρήση διαφόρων υλικών. Στη συνέχεια, σκανάρονται και τυπώνονται σε οικολογικό χαρτί. Τα βήματα που ακολουθούνται, από το κόψιμο έως την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία είναι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας ως στοιχεία που προσθέτουν και στην μοναδικότητα του χειροποίητου.

H ταυτότητα φτιαγμένη ειδικά για το πλάσμα που προορίζεται  εκτός από ένα χειροποίητο στολίδι για το περιλαίμιό του, είναι και ένας τρόπος να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην οικογένειά του σε περίπτωση που χαθεί. Στο μπροστά μέρος θα είναι γραμμένο το όνομα του κατοικιδίου σας και στο πίσω μέρος το τηλέφωνό σας μαζί με την φράση “CALL MY MOM” ή “CALL MY DAD”. Μπορείτε μάλιστα να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο μεγέθη και να γράψετε το όνομα που θέλετε καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου που επιθυμείτε.

Βρείτε τα όλα στο kirki.shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *